טיפים ממומחי Backend & Data:
מה לקחת בחשבון כשבונים Data Platform?
הערך של דאטה כבר מזמן ברור בעולם העסקים והטכנולוגיה של היום. מהפכת ה-AI נתנה לארגונים שעדיין איכשהו לא השתכנעו את התמריץ שהיה חסר להם לאימוץ גישה מבוססת דאטה. בד"כ מוטלת על צוות ה- Backend המשימה החשובה של בניית פלטפורמת דאטה יעילה. זה פרויקט גדול וקריטי, שטיקל כבר ליוותה לא מעט חברות בביצועו. הנה כמה טיפים שאספנו בדרך ויעזרו לכם להפוך אותו לסיפור הצלחה.
או שכולם יכולים להשתמש בפלטפורמה,
או שאף אחד לא יעשה את זה
פלטפורמות דאטה חייבות להיות self-serving וידידותיות למשתמש. אחרת, צוותים לא טכנולוגיים ירדפו כל הזמן אחרי מפתחים ואנליסטים כדי שיעזרו להם למשוך דאטה מהמערכת, כאשר הם האנשים העמוסים והיקרים ביותר בחברה. התוצאה תהיה שחיקה של צוותי הפיתוח, צוואר בקבוק במשיכת נתונים וייאוש כללי מהפלטפורמה. בסופו של דבר, מי שלא יוכל לגשת בעצמו אל הדאטה יעדיף להמשיך בלעדיה מאשר לחכות שבועיים עד שמפתח יתפנה לעזור לו.
אנחנו כבר יודעים שאחוז גבוה מאוד מפרויקטי הדאטה נכשל וזאת בדיוק הסיבה. מה הפתרון? DBT. פלטפורמות כאלה מאפשרות למי שיש לו שליטה בסיסית ב SQL (ולא צריך להיות מפתח כדי להגיע לזה) לגשת אל הפלטפורמה ולמצוא את מה שצריך. פלטפורמות DBT הם נגישות, נוחות ולכן גם שמישות יותר.
עוד עצת זהב היא לעשות שימוש בארכיטקטורת Data Mesh שמעודדת שיתוף פעולה ומחלקת את הפונקציות השונות בין הצוותים. כל אחד מקבל את מה שהוא צריך באופן שהכי יעיל ונכון עבורו. צוותים יכולים לעבוד באופן עצמאי בהתאם למטרות הרלוונטיות. חשוב לבנות אסטרטגיה ולקחת בחשבון את הצורך שהדאטה ממלאת עבור כל בעל תפקיד בארגון. כדאי לעבוד עם מומחה מנוסה שיודע לצפות את הדרישות השונות ויחשוב על תרחישים שלא לקחתם בחשבון.
בנו פלטפורמה שתהיה רלוונטית גם מחר
פלטפורמה טובה היא פלטפורמה גמישה. החברה שלכם כנראה תעבור לא מעט שינויים עם הזמן והדאטה שתצטרכו לא יכולה להיות כלואה בתוך פלטפורמה מקובעת שכל שינוי בה הוא תהליך מורכב וכואב. מחקר שנעשה לאחרונה בתחום גילה ששליש מהעסקים מוצפים בדאטה שאין להם מושג מה לעשות איתה, כי אין להם מערכת שצפתה את השיטפון הזה מראש.
מנטור חיצוני לחברה עם הרבה ניסיון יוכל להציע פתרונות צופי עתיד. הוא יודע מה יקרה כשהצוותים יגדלו, הווליום יזנק ואופי הלקוחות ישתנה. גם אם החברה עצמה לא תשתנה מאוד, רגולציה שנוגעת לפרטיות ברשת יכולה למנוע מכם לפעול בשווקים מסוימים אם לא תוכלו לבצע שינויים בפלטפורמה בקלות. חבל.
ארכיטקטורה רב-שכבתית היא בחירה חכמה. ההחלטה להפריד את ה- Business unit תיתן לכם יותר גמישות. גם עבודה עם Metadata ו- Packages מוסיפה לגמישות והופכת את הפלטפורמה לבסיס מוכן לשינויים.
תשקיעו בדוקומנטציה שעה אחת קודם
אמנם שמרנו את הדוקומנטציה לסוף, אבל אתם אל תעשו את זה! נכון, זה לא הנושא הכי נוצץ, אבל הוא חשוב מאוד. אם לא תדאגו לתיעוד בפלטפורמה ממש מהרגע הראשון, מאוד מהר זה יהפוך למשימה בלתי אפשרית. דוקומנטציה טובה הופכת את הפלטפורמה למובנת ושמישה, בעיקר כשדברים משתנים עם הזמן. תהפכו אותה לחלק אינטגרלי מפלטפורמת הדאטה שאתם בונים וזה יסגור לכם 70% מהפינה ויהפוך את השלמת ה-30% הנותרים למהלך ישים ולא מבהיל. אוטומציה של הדוקומנטציה משמרת ידע כאשר נתונים חדשים מתווספים ועושה חיים קלים לכולם. זה יחסוך לכם זמן, כסף וכאב ראש.
בניית פלטפורמת דאטה לארגון זה תהליך מורכב לצוותי Backend & Data, אבל הוא משמעותי ונותן סיפוק גדול כשעושים אותו נכון. כשעובדים עם מומחים טכנולוגים שזו רחוקה מלהיות טבילת האש הראשונה עבורם, הדברים ברורים וחלקים יותר. בסופו של יום, אתם מניחים כאן את היסודות למשהו שישרת את הארגון באלף ואחת דרכים ושווה לעשות את זה כמו שצריך.
רוצים לעבוד עם מומחה Backend & Data של טיקל על פלטפורמת הדאטה שלכם? דברו איתנו. המומחים של טיקל מצטרפים לצוות הקיים, מובילים תהליכים ועובדים hands-on על השלמת משימות.
דברו איתנו כדי להפוך את הניסיון שלנו לצמיחה הטכנולוגית שלכם.